Onderhoud Van Je Magnetron Voor Een Langere Levensduur

Spread the love

Veel mensen gebruiken hun magnetron elke dag zonder na te denken over het onderhoud dat ze zouden moeten uitvoeren of de schade die ze zouden kunnen veroorzaken. Helaas kan de manier waarop u uw solo magnetrons gebruikt en verzorgt, een aanzienlijk effect hebben op de levensduur ervan.

Het goede nieuws is dat een paar goede gewoonten een aanzienlijk verschil kunnen maken. Gemiddeld duren magnetrons meestal tussen de 5-10 jaar, en je kunt een vergelijkbare – of zelfs betere – levensduur van jou verwachten als je de volgende dingen begint te doen.

Lees ook: beste magnetron 2019, alles van A-Z!

Zorg Dat Je Je Magnetron Ten Allen Tijden Schoon Houdt

Een van de gemakkelijkste manieren om de levensduur van uw magnetron te verlengen, is door deze regelmatig schoon te maken. Veel mensen realiseren zich niet dat voedsel en vloeibare spatten energie kunnen absorberen, wat kan leiden tot brandplekken en zelfs schade aan componenten van de magnetron kan veroorzaken. De meeste voedingsmiddelen en vloeistoffen kunnen worden verwijderd met warme zeep en water of een gespecialiseerde magnetronreiniger.

Voor hardnekkige plekken kunt u proberen een kopje water in de magnetron 60 tot 90 seconden te verwarmen; de stoom zou moeten helpen het vuil los te maken. U kunt ook de meeste rommel in de magnetron voorkomen door een magnetronhoes te kopen of gewoon materialen zoals papieren handdoeken of vetvrij papier te gebruiken om uw vaat te bedekken tijdens het verwarmingsproces.

Zorg Dat Je Magnetron Bestending Materiaal Gebruikt Om Voedsel Op Te Warmen

Materialen die niet magnetronbestendig zijn, kunnen brand of ontploffingen veroorzaken, dus omwille van de veiligheid en de levensduur van uw magnetron, moet u alleen magnetronbestendig servies gebruiken. Zet de volgende items nooit in een magnetron:

  • Aluminiumfolie
  • Metaal
  • Servies met zilveren of gouden accenten

Keramische, glazen en plastic artikelen zijn meestal veilig in de magnetron, maar er zijn uitzonderingen. Zoek in plaats van aannames naar het magnetronbestendige etiket op een servies. Als er geen etiket is, kunt u een eenvoudige test uitvoeren om te bepalen of een schaal of bak magnetronbestendig is.

Handige Schoonmaaktip

Plaats het item in de magnetron, samen met een magnetronbestendige beker of kom met water, en verwarm alles gedurende een minuut. Als de container of schotel extreem heet is, heeft deze te veel energie opgenomen en wordt het afgeraden om in de magnetron te gebruiken.

Als laatste tip, als u voedsel in de magnetron zet en opmerkt dat een container of een stuk serviesgoed aanzienlijk warmer wordt dan het voedsel, moet u dat item in de toekomst niet meer gebruiken.

De Deur Mag Absoluut Niet Beschadigd Raken!

Deuren behoren tot de meest misbruikte delen van een magnetron. Op een gegeven moment hebben de meeste mensen een microgolfdeur dichtgeslagen, met een elleboog dichtgedrukt wegens gebrek aan vrije handen of de deur opengetrokken zonder eerst de magnetron uit te schakelen.

Al deze acties kunnen geleidelijke schade aan uw apparaat veroorzaken. Magnetronvergrendelingen zijn complexer dan veel mensen waarderen; sommige vergrendelingen hebben maar liefst drie schakelmechanismen die in de juiste volgorde moeten sluiten. Als u de deur achteloos sluit, kunnen deze schakelaars beschadigd raken. Door de deur open te trekken terwijl de magnetron aanstaat, kan ondertussen een doorgebrande zekering ontstaan.

Zet Nooit De Magnetron Aan Zonder Iets Erin

Het gebruik van een magnetron zonder iets erin kan ernstige schade veroorzaken. Wanneer een magnetron leeg is, moet de energie die de magnetron produceert, worden geabsorbeerd door zijn eigen componenten, zoals het glas of de magnetron die de energie produceert.

Deze componenten zijn niet ontworpen om dit soort blootstelling te weerstaan ​​en reparatie of vervanging ervan kan duur zijn. Als u uw magnetron graag als timer wilt gebruiken, hebben de meeste magnetrons afzonderlijke timerfuncties die de tijd tellen zonder interne energie te produceren.

Voorgeprogrammeerde Instelling Op Je Magnetron

Veel mensen gebruiken voorgeprogrammeerde magnetron kooktijden zelden of nooit. Deze tijden zijn echter ontworpen om het meest efficiënte gebruik van de magnetron te maken, door energieverlies te minimaliseren en het voedsel zo effectief mogelijk te verwarmen.

Probeer deze vooraf ingestelde kookmodi eens en het kan zijn dat uw eten niet alleen beter uitkomt, maar dat u ook andere problemen kunt voorkomen die microgolfschade kunnen veroorzaken, zoals rommel die brandwonden veroorzaakt.

Handhaaf Altijd Het Maximale Gewicht

In de meeste gevallen hoeft u zich geen zorgen te maken over de gewichtscapaciteit van een magnetron, omdat veel voedingsmiddelen en gerechten ver onder deze capaciteit liggen. Als u echter zwaardere gerechten of grote diepvriesproducten in de magnetron zet, moet u het gewicht van uw apparaat controleren.

Het wordt meestal afgedrukt op de deur van de magnetron; zo niet, dan moet de informatie online of in de gebruikershandleiding beschikbaar zijn. Een item dat te zwaar is, kan de draaitafel en zijn motor mechanisch belasten, samen met centrale componenten zoals de magnetron. Dit alles kan leiden tot een beschadigde eenheid en voedsel dat niet goed wordt gekookt.

Stroompieken Zijn Fataal Voor Magnetrons

Stroompieken kunnen worden veroorzaakt door allerlei gebeurtenissen, waaronder blikseminslag, stroomonderbrekingen en schakelen tussen netten. Helaas kunnen van alle apparaten in de keuken deze spanningspieken bijzonder schadelijk zijn voor magnetrons.

Je kunt je magnetron uit het gebruik halen als je energie wilt besparen, of je kunt hem eenvoudig aansluiten op een overspanningsbeveiliging. Een overspanningsbeveiliging is de meest handige oplossing voor de meeste huiseigenaren, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over een vergeetachtig moment dat uiteindelijk tot gevolg heeft dat uw magnetron beschadigd raakt.

Onderhoud Van Je Magnetron Is Op Den Duur Rendabel

Basisonderhoud vermindert slijtage en belasting van uw magnetronoven, en er zijn veel vormen van onderhoud die u onafhankelijk moet kunnen uitvoeren. Het vervangen van onderdelen zoals gloeilampen, deursloten, draaitafels, draaitafelmotoren en koolstoffilters is veilig en betaalbaar. De meeste van deze problemen moeten ook relatief eenvoudig te diagnosticeren zijn. Het koolstoffilter is een van de weinige eenvoudige onderdelen die gemakkelijk kunnen worden vergeten. Als uw filter vettig lijkt of als uw magnetron vreemde geuren afgeeft, betekent dit meestal dat zich vet heeft opgehoopt en dat een nieuw filter nodig is.


Spread the love