Bespaar Energie En Geld Met Een Energiezuinig Huis, Hoe Kun Je Zo Duurzaam Mogelijk Wonen In Een Geoptimaliseerd Huis

Spread the love

Laag energieverbruik is gelijk aan een temperatuurdaling? Dat wil niet zeggen dat je in de winter gaat rillen in een energiezuinig huis. Het verbruikt zeker minder energie, maar heeft geen invloed op het comfort. Integendeel. Maar wat betekent een Low Energy-huis precies? Wat is het verschil tussen een passiefhuis en een Q-ZEN-huis? Wat zijn de voordelen? We hebben de enquête voor u uitgevoerd.

Je kunt ook gebruik maken van de energievergelijker om te kijken hoe je je energieverbruik nog sneller kunt terugbrengen, tegenwoordig zijn er namelijk talloze gidsen beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. Als je alleen stroom wil verbruiken kun je ook gebruik maken van de stroom vergelijker om kosten te besparen.

Voor een eco-energiehuis is het belangrijk om een noord-zuidoriëntatie te hebben . Een compact ontwerp van het huis is ook veel interessanter dan een verward chaotisch plan vol met beeldvensters en vreemde vormen. Hoe groter de gevel of de zogenaamde buitenschil, hoe heter lucht en energie kan ontsnappen. Deze buitenste schil moet volledig geïsoleerd zijn. Bovendien moet het huis luchtdicht zijn en zijn uitgerust met een ventilatiesysteem om frisse lucht te brengen. Voor verwarming wordt vaak een energiezuinige ketel of warmtepomp gebruikt. Een zonneboiler is ideaal voor het verwarmen van sanitair water. Zonnepanelen op het dak kunnen voor de nodige elektriciteit zorgen.

Passiefhuis, Energiezuinig Huis. Het Verschil

Dit is een Chinese puzzel als je hoort over een passiefhuis of dikke pakketten isolatie, luchtdichte constructie en ventilatie. De termen “passief huis” en “energiezuinig huis” worden soms verkeerd gebruikt. We gaan dieper in op de verschillen en overeenkomsten tussen deze verschillende constructiemiddelen. Het verschil zit vooral in cijfers, niet in energieprincipes.

Wat Is Een Energiezuinig Huis?

Een energiezuinige woning is een woning met een jaarlijks energieverbruik voor verwarming en koeling van minder dan 30 kWh / m² oppervlakte met airconditioning.

Wat Is een Passiefhuis?

In een passiefhuis is het huis nog beter geïsoleerd. Een passiefhuis verbruikt 2-3 keer minder dan een energiezuinig huis. Uw huis kan niet als een “passief huis” worden beschouwd, tenzij het maximaal 15 kWh / m² per jaar verbruikt . Het verschil tussen een energiezuinig huis en een passiefhuis is daarom de waarde van de criteria die voor beide typen huizen hetzelfde zijn.

Wat Is Een Energieneutraal Huis?

Een energieneutraal huis is vrijwel hetzelfde als een passiefhuis. Wat een passiefhuis betreft, moet de netto energiebehoefte minder dan 15 kWh / m² per jaar zijn en moet het huis voldoen aan een luchtdichtheidseis van n50 <0,6 h-1. Het verschil met het Basse-Énergiehuis en het Passiefhuis is dat de energie die nodig is om het huis en het sanitaire water te verwarmen afkomstig moet zijn van hernieuwbare bronnen. Een energieneutrale woning vereist daarom meer investeringen dan een passiefhuis of een energiezuinig huis.


Spread the love