Verbeter de locatie van de wifi-router om je internet te versnellen

Spread the love

Vaak bevindt de positie van uw router zich in de buurt van de straat, omdat de verbinding op deze plaats aankomt in uw gebouwen, kantoren of thuis. Let op de volgende punten:

De snelheid van wifi is te langzaam op plaatsen te ver van de router. Hoe verder u bij de router vandaan komt, hoe onbetrouwbaarder de verbinding en de doorvoersnelheid wordt. Om dit probleem op te lossen, moet u wat dichterbij komen. Als de router zich in een andere ruimte bevindt, probeer dan naar de ruimte te gaan waar de router staat en kijk of dat het probleem oplost.

Als dit probleem zich blijft voordoen, plaatst u uw router hoger (op een plank), uit de buurt van andere apparaten die deze kunnen storen, en op een centrale locatie in uw huis. Als dat niet werkt, kunt u overwegen een tweede router en een set CPL-netwerkadapters aan te schaffen om uw netwerk uit te breiden. Ook kun je op zoek gaan naar het beste alles in een pakket vergelijken om jou favoriete alles in 1 goedkoop aan te schaffen. Daardoor bespaar je maximaal kosten.

De omgeving  van de router kan een hoop bepalen op het gebied van internet

De omgeving rond uw router kan een aanzienlijke invloed hebben op de kwaliteit van uw wifi-netwerk . Hoewel we ze niet kunnen zien, passeren draadloze signalen overal om ons heen, maar ze kunnen worden vertraagd of in sommige gevallen volledig worden geblokkeerd. Beton en metaal zijn zo effectief in het blokkeren van draadloze signalen dat ze zelfs in kooien van Faraday worden gebruikt.

Probeer ook de router in het midden van uw huis te plaatsen. Wi-Fi-signalen worden op 360 graden uitgezonden, dus u hoeft zich niet aan één kant van het huis te bevinden om de beste dekking te krijgen. Elektrische interferentie van apparaten zoals magnetrons kan ook een van de redenen zijn waarom uw wifi traag is.

Controleer of u geen bandbreedte mist

  • Als je merkt dat je wifi-snelheid periodiek of op bepaalde tijden van de dag afneemt , is het mogelijk dat software of andere apparaten je bandbreedte opeten. Belangrijke downloads, videostreaming of online games kunnen hebzuchtige bandbreedte zijn, dus controleer ze eerst.
  • Koppel alle apparaten los die u niet actief gebruikt. Als meerdere mensen video proberen te streamen van bijvoorbeeld YouTube en Netflix, terwijl iemand anders online probeert te spelen, kunt u proberen een of meer apparaten rechtstreeks op de router aan te sluiten met een Cat Ethernet-kabel -5 om een ​​deel van de bandbreedte vrij te maken. Maar het probleem kan zijn dat je gewoon niet genoeg internetsnelheid hebt om alles tegelijkertijd te ondersteunen.
  • Er is ook de mogelijkheid dat iemand in de buurt verbinding kan maken met uw internet. Om dit te voorkomen, moet u uw netwerkbeveiliging instellen en het wachtwoord spaarzaam opgeven.
  • U kunt erachter komen wie uw wifi-bandbreedte rechtstreeks van de router of van een programma van derden verbruikt . Door naar uw routerinstellingen te kijken, zou u moeten kunnen weten welke apparaten op uw netwerk zijn aangesloten. Als er sommige zijn die u niet herkent, moet u deze verwijderen. Malware kan ook verantwoordelijk zijn voor uw traagheid, dus zorg ervoor dat u beveiliging inschakelt en een virusscan uitvoert.

 


Spread the love