DIT ZIJN DE 10 REDENEN OM VAN DE NATUUR TE HOUDEN

Spread the love

Het buitenleven is onze speeltuin voor iedereen die graag buiten is. We ontdekken onszelf in deze omgeving, of het nu is door te kronkelen door weelderige bossen, besneeuwde bergtoppen te beklimmen of te wandelen langs winderige kusten. Ieder van ons heeft een klein stukje buiten dat ons meer biedt dan alleen mooie vergezichten.

We trekken momenteel onze wandelschoenen aan voor het seizoen en genieten optimaal van de onberispelijke landschappen van Groot-Brittannië, die glinsteren in de verblindende zomerzon. Maar zelfs in het holst van de winter vinden we verwondering in deze omgeving, een plek om na te denken en te decomprimeren van de hectiek van het dagelijks leven.

De voordelen van de natuurlijke wereld voor mensen zijn door de geschiedenis heen erkend. We zullen onze belangrijkste redenen voor het liefhebben van de natuur in deze sectie opsommen, en dat zou u ook moeten doen!

LEVERT U VERSE LUCHT

Onze gemeenschappen worden nog steeds meer stedelijk. De natuurlijke omgeving van steden en dorpen wordt in beslag genomen door nieuwbouw, waardoor deze gebieden overvol raken. Het probleem met groeiende gemeenschappen is dat de toevoeging van meer mensen, huizen en bedrijven de luchtvervuiling in sommige gebieden kan verergeren.

Luchtvervuiling is een groeiende zorg voor de hele planeet. Tegenwoordig zoeken mensen troost op natuurlijke plekken waar de lucht frisser is, waardoor ze het gevoel hebben dat ze wat gemakkelijker kunnen ademen. Dit maakt natuurlijke omgevingen natuurlijk ideaal voor op ademhaling gebaseerde oefeningen zoals yoga en meditatie. Hierdoor zien we een toename van het aantal yoga retreats en groene gyms die hun activiteiten naar buiten verplaatsen.

ACTIVEERT HET SENSE-SYSTEEM

Natuurlijke omgevingen kunnen de zintuigen prikkelen door nieuwe en verleidelijke aroma’s te bieden, een verbluffende reeks kleuren om te zien, een verscheidenheid aan texturen om aan te raken en een verscheidenheid aan rustgevende geluiden. Wandelen door bomen na een korte regenbui is iets bijzonders.

Het ervaren van nieuwe sensaties en het ontsnappen aan je routine kan je helpen om je verfrist te voelen en de kracht van je lichaam te demonstreren. Wist je bijvoorbeeld dat mensen alleen op geur kunnen volgen? Onderzoekers ontdekten dat meer tijd doorbrengen in de natuur mensen bewuster maakt van hun omgeving, wat een positieve invloed heeft op de prestaties.

PARTNER MET BLOEMEN EN DIEREN

We moeten naar buiten gaan, niet alleen om opnieuw contact met onszelf te maken, maar ook om te communiceren met de fantastische verscheidenheid aan flora en fauna die de natuur te bieden heeft. We hebben veel respect voor dieren en planten wanneer we ze in hun natuurlijke habitat observeren. Een hert dat door het kreupelhout springt, een vogel die overvliegt, of een eekhoorn die langs hun voeten schiet, prikkelen zowel kinderen als volwassenen. Een kleurig tapijt kan ook een lust voor het oog zijn, of het nu de kastanjebruine bladeren van de herfst zijn, de zomerse wilde weidebloemen of de gouden narcissen of boshyacinten in de lente.

voldoet aan onze aangeboren verlangens

Wetenschappers beweren dat de liefde van mensen voor de natuur een genetische eigenschap is die door de eeuwen heen is doorgegeven. Mensen worden aangetrokken door natuurlijke beelden, of het nu gaat om fotografie of het landschap buiten onze ramen, ongeacht culturele verschillen.

De eerste mannen zouden zijn opgegroeid in en afhankelijk zijn van de natuurlijke omgeving, waar deze intrinsieke drang om omringd te zijn door de natuur vandaan komt.

LAAT U TIJD OM TE RUSTEN

Tegenwoordig hebben mensen het behoorlijk druk, vooral met betrekking tot hun baan. Het impliceert dat we vaak meer aandacht moeten besteden aan het belang van pauze nemen. Zelfs als we de tijd nemen om te ontspannen, doen we dat meestal voor een scherm, of het nu een laptop, telefoon of televisie is. Naar buiten gaan moedigt ons aan om te vertragen en bij onszelf in te checken, weg van afleiding van het alledaagse. We kunnen meer op onszelf afstemmen als we een echte relatie met de natuur hebben.

HET GEEFT U PERSOONLIJKE THERAPEUTISCHE TIJD

Als we ons daarom op onszelf concentreren, kunnen we eventuele zorgen wegnemen, en de natuur kan de ideale omgeving zijn voor wat zelftherapie. De natuur heeft vaak het psychologisch welzijn verbeterd door stress, angst, wanhoop en woede te verminderen. Je kunt veel gebieden van je leven verbeteren door je als persoon gelukkiger en gelukkiger te voelen door tijd door te brengen in de natuur.

Een scène die inspireert

U kunt zich ook laten inspireren door natuurlijke omgevingen. De werken van talloze bekende auteurs, dichters, kunstenaars en fotografen zijn beïnvloed door natuurlijke omgevingen. Sommige kunstenaars gebruiken deze natuurgebieden zelfs voor hun werk! Maar iedereen kan zich laten inspireren door de natuur; het is niet alleen voorbehouden aan artiesten. U kunt oplossingen vinden voor al uw problemen in hart en nieren. Omdat de natuur onze hersenfunctie kan verbeteren, kan een uurtje buiten zijn het geheugen en de aandachtsspanne met 20% verhogen.

REALISEER DE VOORDELEN VAN FYSIEKE GEZONDHEID

We zijn dol op het feit dat regelmatig wandelen je fit kan houden, naast alle psychologische voordelen van buiten zijn. Uw lichamelijke gezondheid kan op peil worden gehouden door te gaan wandelen.

  • Enkele voordelen van wandelen zijn.
  • Toenemende long- en hartgezondheid.
  • Verlaging van de kans op hartaandoeningen en beroertes.
  • Beheersing van gewrichts- en spierproblemen, diabetes, hoge bloeddruk en hoog cholesterol.
  • Verbeter het evenwicht.
  • Verhoog uw uithoudingsvermogen.
  • Bouw uw spieren en botten op.
  • Verminder lichaamsvet.

VERBINDT MENSEN NAUWGERICHT

Buiten wandelen en wandelen met familie en vrienden kan een geweldige manier zijn om relaties te versterken. Bovendien geeft het je een ideale kans om te praten en elkaar beter te leren kennen.

HELPEN U EEN DANKBAARHEID VOOR HET LEVEN TE VINDEN

De natuur heeft tal van voordelen, zoals je kunt zien aan deze lijst. Last but not least zijn we dol op hoe tijd doorbrengen in de natuur ons in staat stelt om de omliggende natuurlijke omgeving en de inspanningen voor natuurbehoud die zijn gedaan om deze te behouden, te waarderen.

Hier zijn slechts enkele verklaringen voor onze liefde voor de natuur. Waarom vind je het heerlijk om buiten te zijn? Informeer ons! Vergeet niet om je voor te bereiden voordat je de natuur gaat verkennen. Het omvat gepast aankleden, voldoende water meenemen en een rugzak vol benodigdheden inpakken. Deze eenvoudige voorbereidingen kunnen een wereld van verschil maken.


Spread the love