WAAROM HET BELANGRIJK IS OM IN DE NATUUR TE ZIJN EN TIJD BUITEN TE BRENGEN

Spread the love

Wanneer heb je voor het laatst buiten geprofiteerd van de schoonheid van de natuur?

Volgens een onderzoek brengen de meeste Amerikanen slechts een halve dag per week buiten door. Je moet erover nadenken om dit door elkaar te schudden als je moeite hebt om je te herinneren of op te merken dat het een tijdje geleden is. Lees verder om te zien waarom.

Omdat we bij Nakd de natuur waarderen, zijn al onze repen gemaakt van eenvoudige, volledig natuurlijke ingrediënten zoals fruit en noten. Onze mooie repen profiteren enorm van de natuur, maar we moeten ook de vele voordelen waarderen die het ons als individuen biedt.

Een gezonde levensstijl hangt af van regelmatige buitenactiviteiten. Virtual reality stelt ons in staat om andere werelden te ervaren vanuit het comfort van onze woonkamer. Toch zal technologie nooit in staat zijn om alle mooie dingen die de buitenwereld ons te bieden heeft na te bootsen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van de natuur.

Stressvermindering wordt geholpen.

Er is ontdekt dat in de natuur zijn ons stressniveau verlaagt. Prachtige natuurlijke omgevingen en landschappen kunnen een wereld lijken die losstaat van ons dagelijks leven thuis en op het werk, en als gevolg daarvan hebben we de neiging om elke spanning daarop opzij te schuiven. In een studie werd gekeken naar de invloed van de buitenlucht op het stresshormoon cortisol. Twee studentengroepen waren het onderwerp van het onderzoek; de ene groep bleef in de stad, de andere werd meegenomen op een wandel- en kampeertocht tijdens een lespauze. De studenten die deelnamen aan de wandel- en kampeertrip hadden lagere cortisolspiegels.

Deze ontstressende informatie is ook opgenomen in ons artikel over het optimaal benutten van je lunchpauzes op het werk.

Het scherpt onze aandacht.

Onze werkdag, die het grootste deel van de tijd binnenshuis doorbrengt, of het nu in een kantoor, klaslokaal of auto is, wordt onderbroken door ons buiten in te spannen. Lange perioden die we binnenshuis doorbrengen, kunnen ons overweldigen, vooral omdat het meeste van ons werk bestaat uit staren naar een computerscherm, wat ons concentratievermogen kan aantasten.

Talrijke onderzoeken hebben bevestigd dat buitenactiviteiten onze aandacht en focus verbeteren. In één onderzoek kregen drie groepen een proefleesopdracht na verschillende activiteiten, zoals een rondleiding door de stad, buiten wandelen en binnen tot rust komen. Het team dat een natuurwandeling maakte, deed de taak het beste. Volgens een ander Fins onderzoek presteren leerlingen die deelnemen aan buitenactiviteiten doorgaans beter op school.

Het kan helpen bij de ondersteuning van het immuunsysteem.

Ons immuunsysteem ontwikkelt zich bij blootstelling aan vele contexten; als we in één gebied blijven, kunnen ze enigszins vast komen te zitten; niettemin gedijen ze goed wanneer ze worden geconfronteerd met uitdagingen. Volgens een Japans onderzoek steeg het aantal witte bloedcellen bij volwassenen na een weekendtrip naar een bos. Witte bloedcellen zijn essentieel voor het immuunsysteem omdat ze ziekteverwekkers en ongewenste antilichamen bestrijden.

Deze studie laat zien hoe buiten zijn en genieten van de natuur kan helpen bij het versterken van de immuniteit.

Het heeft een gunstig effect op de lichamelijke gezondheid.

Lopen, fietsen of buiten rennen heeft een positieve invloed op onze lichamelijke gezondheid. Aan de ene kant profiteer je van de vitamine D van de zon, maar aan de andere kant zorgt het uitdagende terrein ervoor dat je meer moeite doet dan op een gladde loopband of een geasfalteerde joggingbaan, wat leidt tot een hoger calorieverbruik.

Onze post over de voordelen van buiten sporten bevat meer informatie.

Buitenactiviteiten

Om dit te realiseren hoef je niet alleen te gaan wandelen of hardlopen; er zijn tal van andere buitenactiviteiten die u kunt ondernemen, die elk hun voordelen bieden. Hier zijn er een paar om u op weg te helpen:

  • Bergrennen
  • ongetemd zwemmen
  • Wielersport

Als je hiervan genoten hebt, bezoek dan zeker onze afdeling Gezond Leven, die vol staat met informatie over hoe je een gezondere levensstijl kunt leiden door middel van lichaamsbeweging, gezond eten en andere activiteiten.


Spread the love