De mooiste natuur ter wereld

Spread the love

Vergeet de drukke steden en toeristische plekken; blijf in plaats daarvan weg van de menigte en zoek naar de meest adembenemende natuurlijke schoonheid. Onze planeet is welvarend met prachtige vergezichten, adembenemende landschappen en intrigerende uitzichten, ook al zijn er slechts een klein aantal erkende natuurlijke wonderen in de wereld.

Wat is ‘s werelds meest verbluffende natuurlijke landschap?

De natuurlijke wonderen van de wereld zijn er in verschillende maten en vormen, van de rommelende Angel Falls in Venezuela tot de rustige Arashiyama Bamboo Grove in Japan. Plan je volgende ideale natuurvakantie door je te laten inspireren en te boeien door deze ongelooflijke zeven natuurlijke wereldwonderen.

1. Venezuela’s Angel Falls

Terwijl Venezuela kan bogen op een van de mooiste landschappen ter wereld, zijn de Angel Falls in het Canaima National Park, een door UNESCO beschermde site, verreweg de meest aantrekkelijke. Je kunt een idee krijgen van de grootte van Angel Falls door Niagara Falls te zien en je vervolgens iets voor te stellen dat ongeveer 20 keer hoger is. The Falls, de hoogste continue waterval ter wereld, valt sierlijk over de klif van de Auyán-Tepu-berg. Nadat je getuige bent geweest van deze show, twijfel je nooit meer aan de macht van Moeder Natuur.

2. De Azoren van Portugal

De Azoren, hoewel onderdeel van Portugal, liggen 900 mijl ver in de Noord-Atlantische Oceaan. De ideale locatie voor ontsnappingsmassa’s is deze archipel. Er zijn velden met landbouw, oude windmolens en kleine gehuchten vol aantrekkelijke gebouwen verspreid over de weelderige groene valleien, steile hellingen bedekt met wijngaarden, oude bossen, watervallen en prachtige wilde bloemen. Langs de kust zijn veel stranden geschikt voor gezinnen. Maak van een boottocht het meest memorabele deel van uw reis. Een van de beste plekken ter wereld om walvissen te zien is hier.

3. Banff National Park in Canada

Veel mensen denken dat Banff alleen een zomerse skibestemming is, maar deze regio van Alberta biedt het hele jaar door beloningen. Hoewel de mildere zomermaanden veel privacy bieden en een schilderachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte Canadese Rockies, turquoise gletsjermeren, wilde bloemen en een overvloed aan dieren, is het winterweer helder, kil en ideaal om te skiën. Als je je aanmeldt voor een natuurreis, heb je misschien het geluk om elanden, bergschapen, adelaars en een wolf of beer in de verte te zien.

4. Isle of Skye, Schotland

Sprookjesmeren, folklore en ongewone rotsformaties. Het eiland Skye in Schotland is een locatie waar betovering en natuur samenkomen. Er lijkt iets niet op zijn plaats op het eiland. Het is een plek waar elke dag nieuwe schoonheid wordt onthuld. Maak een wandeling door Glen Brittle om een ​​magische dag bij de Fairy Pools te beleven of meer te weten te komen over de folklore van de Old Man of Storr. Er wordt beweerd dat de ontblote duim van een reus die werd begraven dit gruwelijke maar iconische monument is!

5. Cappadocië in Turkije

Cappadocië in Turkije, waar hele steden zijn uitgehouwen uit de soepele Anatolische rots, heeft een surrealistische uitstraling. Dit gebied is ideaal voor ballonvaren en Cappadocië’s betovering is ongeëvenaard als deze levendige reuzen boven je hoofd zweven. De zachte rots wordt al generaties lang geëxploiteerd door mensen, die er een honingraat van huizen van hebben gebouwd. Velen van hen zijn verlaten en zijn dankzij hun fresco’s geëvolueerd tot onbetwiste natuurlijke schoonheden.

6. Nationaal park Plitvicemeren in Kroatië

Zestien terrasvormige meren verbonden door indrukwekkende watervallen vormen het Nationaal Park Plitvicemeren in Kroatië, een adembenemende natuurlijke omgeving. Een adembenemend diepe kalkstenen kloof is waar de watervallen ophouden. Een eigenaardigheid van de natuur zorgt ervoor dat elk meer een andere blauwtint aanneemt, wat resulteert in een scène die elke beschrijving tart. Een enorm, oud bos dat nog steeds de thuisbasis is van enkele van de beren en wolven van Europa, omringt de meren.

7. Japanse Arashiyama Bamboo Grove

Hoewel het niet te vergelijken is met andere natuurlijke wonderen, neemt de Arashiyama Bamboo Grove in Kyoto de eerste plaats in voor de atmosfeer. Dit torenhoge bamboebos is behalve voor de ogen ook volledig etherisch voor de oren. Arashiyama werd in 1996 vermeld in de top “100 Soundscapes of Japan”. Het geluid van de ritselende bladeren en het krakende hout zal je geest ongetwijfeld kalmeren als je stil blijft tussen de bamboe. Voordat je het bos verlaat, breng je wat tijd door in de Tenryu-Ji-tempel voor extra zielsreiniging.

Plan een reis om de adembenemende natuurlijke landschappen van de wereld te zien.

Bezoek BudgetAir als onze korte lijst van enkele van de mooiste natuurlijke omgevingen ter wereld je honger naar reizen en liefde voor het buitenleven heeft aangewakkerd. Zet deze locaties op je bucketlist en begin met het maken van reisarrangementen om deze wereldwijde natuurlijke wonderen te zien.


Spread the love